Арена

Правоохоронці вирішили спершу обшукати і перевірити Гео Леруса, а не Єрмака

Нардеп Гео Лерос, який раніше оприлюднив записи з братом очільника ОПУ Денисом Єрмаком, заявив сьогодні, що до нього додому приїхали співробітники СБУ.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

“Приїхала СБУ за адресою мого проживання. Єрмак, коли мені чекати на ДБР і прокуратуру? І скажи, нехай бахіли візьмуть. Це не перше квітня, а повний п…ц”, – написав Лерос.

Пізніше він додав, що не вдома, а “поїхав по молоко”.

Адвокат Масі Найєм у фейсбуці прокоментував ситуацію.

“За місцем реєстрації народного депутата України Гео Лероса дійсно прийшли співробітники Служби безпеки України. Спокійно поговорили з ними. Мета – вручити три повістки на допит на різні дати, починаючи з 3 квітня 2020 року.

Оскільки зараз за тією адресою ні я, ні Гео прибути не зможемо, то домовилися, що ввечері ми прийдемо самі в СБУ, щоб отримати повістки”, – написав Найєм.

“Мушу зауважити: такої божевільної швидкості роботи СБУ я не бачив. Нагадує голосування ВРУ за кума Порошенка – Луценка: коли дуже треба, то можуть же”, – додав він.

Оновлення. У Службі безпеки підтвердили, що їхні співробітники приходили до Лероса, щоб викликати його на допит у справі про незаконне прослуховування Дениса Єрмака.

“Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відеофіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу. Відеоматеріали були оприлюднені 29 березня 2020 року народним депутатом України Гео Леросом на його сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Для встановлення об’єктивної істини і притягнення винних осіб до відповідальності під час досудового слідства Головним слідчим управлінням СБ України народному депутату Гео Леросу й іншим особам спрямовані повістки про виклик на допит як свідків у кримінальному провадженні”, – йдеться в повідомленні.

Відзначають, що 1 квітня співробітники СБУ прибули за місцем проживання нардепа, але той відмовився особисто отримати повістку і запропонував звернутися до його адвоката.

Триває досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *