Арена

Нехай маленькі українці та діти всього світу ніколи не чують звуків війни

Ще в 1949 році Міжнародною демократичною федерацією жінок, було ухвалено свято Міжнародний день захисту дітей і це свято є одним з найстаріших міжнародних свят, адже його проведення вперше відзначали в 1950 році. Саме того року ООН оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним із пріоритетних напрямів своєї діяльности.

Про це нагадує політик і громадський діяч Сергій Кузьміних на своїй сторінці у Facebook.

“Усі діти мають право на захист від насильства, експлуатації та жорстокого поводження, – нагадує народний депутат. – Усі діти мають право на особливий захист, турботу і допомогу. Саме родина є тим первинним та основним виховним середовищем дитини, де формується основна система цінностей та норми поведінки. Дитину сім’я навчає бути відповідальною особистістю та громадянином своєї держави. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості ми в них закладемо, залежить якими вони будуть в подальшому, залежить майбутнє нашої країни, майбутнє всього нашого світу. Захист прав та інтересів дитини є одним із найважливіших завдань Української держави, адже ставлення до дітей, їхніх прав і свобод, повага до їхньої людської гідности якнайточніше відображають рівень гуманності й цивілізованості суспільства.

Діти – це наше майбутнє, це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми будемо поважати та захищати наших дітей, залежить, наскільки заможною буде наша країна!

Діти – це продовження нас самих, нашої Держави. Що наша країна дасть нашим дітям? Тим дітям у яких, на жаль, війна забрала їх батьків, які сьогодні, захищаючи Україну, робили це з головною метою – захистити своїх дітей, щоб вони жили краще на своїй землі, і щоб ніколи не дізналися жаху війни, якого зазнали їхні батьки. Багато з них втратили своїх батьків. Деякі вимушені були залишити домівки, а деякі не мають навіть змоги переїхати, і кожного дня чують звуки обстрілів та бомбардувань. І в цьому є провина кожного із нас.

Я від всього серця бажаю нашим маленьким українцям та дітям всього світу ніколи не чути звуків війни, щоб завжди було мирне небо над головою, на обличчях посмішки, дуже міцне здоров’я, а у школярів гарні оцінки в щоденнику.

Зі Святом Вас, наші ДІТИ, бо чужих дітей не буває!”

Фото Дмитра Муравського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *