Арена

Зеленський вдало для своєї кишені провів операції із ОВДП

Згідно з декларацією, доходи Зеленського та членів його родини у 2019 році становили 28 млн 602 тис. 468 грн.

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік.

Згідно з декларацією, доходи Зеленського та членів його родини у 2019 році становили 28 млн 602 тис. 468 грн, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що родина Зеленських сплатила до бюджету податки на суму 3 млн 600 тис. грн. «З травня 2019 року Зеленський не займається підприємницькою діяльністю та отримує заробітну плату виключно в Державному управлінні справами. Сума одержаної главою держави зарплати з травня до грудня 2019 року склала 208 тис. 787 грн», – йдеться у повідомленні.

У звітному періоді зафіксоване зростання заробітної плати дружини та зменшення зарплатні та доходів від підприємницької діяльности Зеленського.

Зокрема, у 2019 році родина президента отримала кошти в рахунок погашення вартости облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Зеленський задекларував 4 млн 423 тис. грн, які були отримані від продажу нерухомого майна в місті Києві, на вулиці Великій Васильківській, що належало його дружині.

Крім того, родина президента здійснила продаж корпоративних прав усіх 12 українських підприємств родині Сергія Шефіра на суму 246 тис. 144 грн. «Зеленський навесні 2019 року позбувся акцій компанії Green Family LTD, а також усіх чотирьох торгових марок, які були зареєстровані у Російській Федерації. Також президент позбувся корпоративних прав у іноземних компаніях Vilhar Holdings Limited та Aldorante Limited», – наголосили у прес-службі.

Як свідчить декларація, Зеленський і надалі залишається власником великої кількости торгових марок. Наприклад, у 2019 році були зареєстровані дві торгові марки «Слуга народу» на його ім’я. Компанія PricewaterhouseCoopers провела у 2019 році оцінку декількох торгових марок. За даними відповідного звіту, вартість торгової марки «Вечірній квартал» становить 45 млн 810 тис. грн. Вартість торгової марки «Розсміши коміка», яка також була оцінена цією компанією Великої четвірки, склала 14 млн 650 тис. грн. На підставі зробленої оцінки Зеленський отримав роялті від використання торгових марок у сумі 5 млн 48 тис. грн, тому його доходи у порівнянні з попереднім роком зросли.

Також родина Зеленських одержала 3 млн 200 тис. грн за надання в оренду квартири на території Великої Британії. Зеленський має дві квартири в Королівстві загальною сумою майже на 44 млн гривень, і віллу в Італії вартістю 88 млн гривень.

У його володінні також є кілька квартир в Києві на загальну суму близько 22, 573 млн гривень, а також земельна ділянка в Іванковичах під Києвом загальною вартістю понад 1,5 млн гривень. Також Зеленський інвестував у п’ять готельних номерів в Грузії, їх будівництво ще не завершено.

У декларації президента вказані два автомобіля — Range Rover 2016 року вартістю 4,7 млн гривень і Mercedes-Benz S 500 2014 року вартістю 1,8 млн гривень.

Володимир і Олена Зеленська володіють колекцією елітних годинників: Tag Heuer, Roleх, Graff, Piaget і Breguet, вартість яких не зазначена.

Також вони володіють державними облігаціями на понад 5 млн гривень, а Олена Зеленська, до того ж, володіє акціями і корпоративним правами кіпрської компанії Aldorante Limited, а також є бенефіціаром Film Heritage inc (Беліз) і San Tommaso SRL (Італія).

У 2019 році дружина президента Олена Зеленська отримала позику від Сергія Шефіра у розмірі 5 млн грн. Позика була повернута до кінця звітного року.

Зеленський витратив у 2019 році 11 млн 500 тис. грн як внесок до виборчого фонду кандидата в президенти України. На оплату консультативних послуг компанії PricewaterhouseCoopers витрачено 567 тис. 875 грн. У звітному році глава держави придбав ОВДП, про що зазначалося вище.

«Поїздка Зеленського до Султанату Оман оплачувалася коштом дружини президента Олени Зеленської. Згідно із законодавством, видатки та правочини членів родини не декларуються», – додали в прес-службі ОП.

Цікаво, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков за минулий рік задекларував 1,27 млн грн доходів, а також позичив 26,7 млн грн третій особі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *