Арена

Феєрична Нацполіція намагалася засудити людину через правду щодо завищених цін на маски

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької области закрив справу про поширення неправдивих чуток за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на постанову від 26 травня.

Поліція склала протокол, що місцева жителька 17 березня 2020 року умисно поширила у Фейсбук неправдиву інформацію провокаційного змісту, а саме світлину чинного президента України із фоновими написами про спеціально завищені ціни на одноразові медичні маски, реальна вартість яких складає 1.60 грн. за штуку. У теперішній ситуації, пов’язаній із поширенням «COVID-19», така інформація, на думку поліції, може призвести до масових заворушень та дестабілізації ситуації в реґіоні.

Жінка порушення не визнала і пояснила, що поширила інформація, оскільки спостерігала завищені ціни на маски в мережах аптек міста і винні особи мають відповісти за скоєне. Також заперечила, що її дії могли призвести до масових заворушень і дестабілізації.

Суд врахував такі пояснення громадянки, що вона привертала увагу органів влади до завищення цін у період надзвичайної ситуації. Крім того, поліція не надала будь-яких доказів, що ці дії викликали чи могли викликати паніку серед населення чи порушення громадського порядку. Обвинувачення не може базуватися на припущеннях і всі сумніви щодо доведености провини особи тлумачаться на її користь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *