Арена

Настала пора Україні суттєво допомогти країнам НАТО

Українські літаки продовжують брати активну участь у міжнародній програмі НАТО зі стратегічних перевезень SALIS, в рамцях якої рейсом АН-124 «Руслан» із Китаю до польського міста Вроцлав доставлено тонни медичного обладнання, необхідного для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляється на сайті Північноатлантичного альянсу.

«Вантажний літак АН-124 перевіз декілька тонн терміново потрібного медичного обладнання з Китаю, включаючи 190 тисяч масок та 180 тисяч захисних костюмів. Рейс приземлився у Вроцлаві, Польща (9 квітня) для допомоги у боротьбі в цій країні з COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Програма SALIS надає країнам НАТО гарантований доступ до п’яти літаків Антонова AN-124 протягом кількох днів. Дев’ять союзників по НАТО (Бельгія, Чеська Республіка, Франція, Німеччина, Угорщина, Норвегія, Польща, Словаччина і Словенія) беруть участь у цій програмі за підтримки Агентства НАТО із забезпечення та замовлень. Літаки експлуатуються компанією Antonov Logistics SALIS з аеропортів Лейпциг/Халле (Leipzig/Halle).

До цього в рамках програми SALIS українські літаки на замовлення НАТО доставили десятки тонн медичного вантажу з Китаю до Чеської Республіки і Словаччини.

Ан-124 »Руслан» (Кодове ім’я НАТО – «Condor») – український літак, який є найбільшим серійним вантажним літаком у світі, а до появи Ан-225 «Мрія» був найбільшим літаком.

Літаки Ан-124 використовуються для перевезення локомотивів, яхт, фюзеляжів літаків і багатьох инших великоґабаритних вантажів. Ан-124 має систему присідання опор шасі, що дозволяє легко здійснювати завантаження.

Нагадаємо, 8 квітня, український транспортний літак Ан-124 «Руслан», який є одним із найбільших літаків світу, доставив до столиці Данії Копенгаґена вантаж медичного призначення для боротьби з пандемією коронавірусу.

Цікаво, що націоналістична Угорщина, яка блокує останнім часом повноцінну співпрацю України з НАТО, також бере участь у програмі SALIS.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *