Арена

Українська письменниця допомагає в боротьбі з пандемією в Нью-Йорку

Українська письменниця, медпрацівник за фахом Марія Шунь живе й працює зараз у найгарячішій місцині Нью-Йорка – Квінсі. Про це вона розповіла на своїй сторінці в Facebook:

«Знаю, що зараз прийнято як у Європі, так і в Америці, в багатьох містах на вулицях аплодувати медикам, котрі йдуть в «гарячі ковідні точки» на свою вахту.

В моєму шестиповерховому будинку є двоє медсестер, котрі працюють у самому пеклі, в Elmhurst Hospital, що став епіцентром звозу всіх хворих з нашого Квінсу (а наш Квінс побив усі рекорди за кількістю хворих у НЙ). Останнім часом я чомусь їх не бачу, ніхто нічого не знає про них! Одне із двох : або вони мусять спати у своїй лікарні, бувши на ізоляції, або ж уникають бачити сусідів у будинку, самі себе спонукавши на ізоляцію. В будь-якому випадку, щодня у нашому фойє люди мали б прокручувати козацький марш на їхню честь, та й на мою, теж… Відсьогодні «ковідний» (не перший, як планувалося напочатку, а третій) поверх із нашого робочого закладу розширився на мій четвертий поверх. Я і ще двоє therapists отримали захисний одяг, прозору захисну перегородку для лиця, інструктаж… Чи було лячно? Мабуть, нє… принаймні, в туалет не бігла…

То, може, ще й козацький марш почую у своєму коридорі, хто зна!»

Станом на ранок 11 квітня жертвами коронавірусу у США стали вже 18 777 людей. За останню добу померли 2 тисячі 93 людей. Це рекордна кількість жертв не лише в Америці, але й у світі загалом від початку епідемії.

Наразі загальна кількість офіційно підтверджених випадків захворювання в країні складає 501 560, але ця цифра постійно оновлюється. Лише за останню добу підтвердили 36 тисяч нових випадків.

Станом на 11 квітня, у штаті Нью-Йорк від коронавірусу померли вже 5 820 сіб. Морги переповнені, в лікарнях не вистачає ліжок для хворих, а медики пишуть заповіти. Інфіковані у Нью-Йорку вже понад 87 тисяч людей.

Це означає, що, згідно з офіційною статистикою, в одному тільки Нью-Йорку більше інфікованих, ніж у всьому Китаї, де раніше зареєстрували 81 907 випадків захворювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *