Арена

“Молоде та чесне нове обличчя” вважає, що воно дуже важко працює

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов і троє його заступників кілька місяців отримували надбавки до окладу в розмірі 600% за “інтенсивність праці” і “виконання особливо важливої роботи”.

Мінфін дав дозвіл на нарахування надбавок після того, як сам Нефьодов звернувся до відомстава.

У міністерстві уточнили, що з 1 березня 2020 року всі дозволи на нарахування собі премій керівництвом підзвітних центральних органів влади були припинені.

“Як виявилося, про нарахування величезних надбавок до його окладу перед Мінфіном клопотав сам Нефьодов. У листі від 16 січня 2020 року він просив “заднім числом” (з 1 січня 2020 року) погодити нарахування двох премій по 300% посадових окладів йому і його трьом заступникам – Роберту Зелді, Сергію Пєтухову і Денису Шендрику. При цьому Нефьодов посилався на Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям”, – додали Українські новини.

Міністерство фінансів погодило надбавки, уточнивши, що виплати повинні здійснюватися за рахунок “економії фонду оплати праці” співробітників Державної митної служби України. Узгодження було тривалим – до 27 лютого.

“Виходить, по суті, Мінфін схвалив нарахування з 1 січня надбавки рівно на три дні – по 1 березня, коли дію узгодження було призупинено. При цьому у відповіді не уточнено, нараховувалися ці надбавки Нефьодову і його заступникам у період з 1 січня по 27 лютого чи вони були перераховані заднім числом у період після виходу узгодження з міністерства”, – підсумували в агентстві УН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *