Арена

Волонтерам вдалось виявити чергових російських злочинців, які окуповували Крим

Стали відомі чергові імена російських окупантів, які брали участь в анексії Криму. За інформацією волонтерів міжнародної спільноти InformNapalm ними виявилися члени екіпажу російського малого ракетного корабля (МРК) “Штиль”.

Цей корабель свого часу залучали до блокування кораблів ВМС України в бухті Донузлав.

При цьому, незважаючи на цей факт, в списку осіб командного складу ЗС РФ, яким Генеральна прокуратура України повідомила про підозру, в даний час немає командира МРК “Штиль”. Також цей МРК не вказано в переліку Військової прокуратури серед кораблів, задіяних в агресії проти України.

Відзначається, що в 2013 році командир МРК “Штиль” Володимир Дербетов, уродженець калмицького міста Лагань, мав звання капітан-лейтенант. Після участі в спецоперації захоплення Криму він отримав достроково звання капітан 3-го рангу і медаль Ушакова. Нагороджений також медаллю “Адмірал Горшков”, має звання “ветеран бойових дій” і подяку від президента РФ Володимира Путіна.

Крім того, волонтери в соцмережах знайшли моряків, які брали участь у спецоперації захоплення Криму в складі екіпажу МРК “Штиль”. А саме: Дмитра Міхєєва (19.12.1994 р.н., Татарстан), який хизувався своїми нагородами за анексію Крима в мережі та Дмитра Дораса (14.04.1994 р.н., Краснодар, РФ).

В 2014 році МРК “Штиль” був одним з кораблів, який блокував вихід у відкрите море українським кораблям в бухті озера Донузлав. Слід зауважити, що участь в спецоперації захоплення Криму – не перший військовий злочин для екіпажу цього корабля.

У 2008 році цей корабель брав участь у війні проти Грузії. З 2009 року на постійній основі знаходився на бойовому чергуванні біля берегів окупованої Россією Абхазії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *