Арена

Лукашенко отримав новий “титул”, тепер він – визнаний у світі державний терорист

Європейський Союз розгляне можливість припинення польотів над Білоруссю після зухвалого затримання ексредактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича у неділю, 23 травня.

Як стало відомо агентству Bloomberg, лідери ЄС зберуться за вечерею в Брюсселі в понеділок ввечері, починаючи дводенний саміт, де і розглянуть питання про подальші санкції проти адміністрації самопроголошеного президента Александра Лукашенка.

Можливі заходи можуть включати припинення польотів над Білоруссю, заборону національній авіакомпанії країни приземлятися в аеропортах ЄС і блокування наземного транзиту в ЄС з Білорусі, розповіло проінформоване з підготовкою до саміту джерело. ЄС вже працював над додатковим пакетом санкцій у зв’язку з виборами в минулому році і тепер розгляне питання про посилення тиску на Білорусь.

У неділю Білорусь підняла винищувачі, щоби посадити у Мінську літак Ryanair, на якому перебував опозиціонер Протасевич, його затримали.

Ця подія викликала різку реакцію світу. ЄС попередив Білорусь про наслідки. Польща та Литва назвали вимушену посадку у Мінську літака Афіни – Вільнюс актом державного тероризму.

Згодом з’явилась інформація про переговори білоруського авіадиспетчера з екіпажем Ryanair. Диспетчер, з посиланням на службу безпеки аеропорту, повідомив про бомбу на борту, літаку було наказано летіти до Мінська, хоча аеропорт Вільнюса був набагато ближче. Романа Протасевича і його дівчину – Софію Сапегу затримали одразу після приземлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *