Арена

Російські найманці професійно ховаються за спини жінок, дітей та старих на Донбасі

Озброєні формування Росії на Донбасі останніми днями вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з житлових кварталів населених пунктів.

Про це повідомили у штабі ООС.

“Своїми діями ворог не тільки створював безпосередню загрозу для місцевих жителів, а й показав, як “уміло” російські найманці вміють ховатися за спинами дітей і жінок”, – підкреслили в повідомленні.

Окупанти розмістили свої артилерійські системи поряд з будинками в населених пунктах Василівка та Яковлівка Донецької області.

“Прикривши себе таким чином від вогню у відповідь, ворожі артилеристи випустили 2 снаряди калібру 122 мм по українських захисниках біля Кам’янки. А з території селища Байрак – 30 снарядів калібру 122 мм по позиціях Об’єднаних сил поряд з Новолуганським”, – відзначили в штабі ООС.

Окрім того, на вулицях окупованої Голубівки були помічені самохідні артилерійські установки 2С1 “Гвоздика”.

“На очах переляканих городян загарбники неодноразово здійснювали демонстративне розгортання розрахунків на вогневих позиціях і підготовку до ведення вогню в напрямку Новотошківського. У разі відкриття вогню траєкторія снарядів проходила б над густонаселеними кварталами”, – додали в штабі ООС.

За підтвердженими даними розвідки, російські найманці готують жителів північно-західних районів Донецької області до примусової евакуації, що свідчить про підготовку провокацій і є грубим порушенням права цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Відзначають, що такі дії мають на меті змусити підрозділи Об’єднаних сил відкривати вогонь у відповідь, щоб звинуватити їх у зриві Мінських домовленостей і обстрілі мирних жителів.

Раніше ватажки терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” заявили про приведення військ у бойову готовність. Та український віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій України Олексій Резніков розповів, що терористи п’ють горілку та гуляють на весіллях, а це не надто сприяє бойовій підготовці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *