Арена

Щось не те коїться у реформованій поліції

Тривале позбавлення волі чекає на двох поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки в Кагарлику. Таке заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“Ось так буде з кожним, хто, одягнувши погони й отримавши владу, порушить закон і вчинить злочин. На фото – колишні співробітники поліції, обґрунтовано підозрювані в зґвалтуванні, тортурах і побитті – Микола Кузів і Сергій Сулима в слідчому ізоляторі. Попереду на них чекає суд і справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін. Зазначу також, що реакція поліції на повідомлення про насильство і тортури в Кагарлицькому відділенні поліції була блискавичною”, – зазначив Геращенко.

Він уточнив, що повідомлення з лікарні про насильство і тортури щодо потерпілої надійшло в Обухівський відділ поліції в неділю о 18:47. О 19:15 були встановлені особи підозрюваних співробітників поліції, а о 19:40 їх затримали і на місце злочину прибули слідчі Держбюро розслідувань.

О 08:00 в понеділок начальник Національної поліції Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького відділу поліції, відсторонення всього його керівництва і відсторонення начальника Обухівського районного відділу поліції.

“О 10:23 понеділка пресслужба Нацполіції зробила заяву про факт насильства і тортур, а також про затримання підозрюваних”, – додав Геращенко.

Повідомлення про злочини за участі поліціянтів з’являються не так вже й рідко. “Нова поліція” іноді організовує злочинне угрупування, займаються здирництвом з бізнесу, або убивають дітей заради розваги. Жоден з гучних випадків і не надто відомих не стали приводом для відставки міністра внутрішніх справ, навіть президент жодного разу не дорікнув і не прокоментував роботу міністра і його підлеглих. Хоча всім відома практика Зеленського “передавати привіти” або виганяти “бандитів” зі своєї зустрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *