Арена

Важливо, щоб журналісти були незалежні і політично незаанґажовані

З 1994 року указом президента Леоніда Кучми 6 червня в Україні відзначається День журналіста. Це професійне свято працівників усіх ЗМІ, і дата святкування була вибрана не випадково: в цей день Союз журналістів України був прийнятий в Міжнародну федерацію журналістів.

Про це нагадує на своїй сторінці в Facebook народний депутат Сергій Кузьміних.

Журналісти наділені великою владою в суспільстві. Четверта влада – словосполучення, що визначає і самі ЗМІ, і їх вплив у соціумі. Адже журналіст, своїм розчерком пера, своїм репортажем та коментарем може, відзначає С. Кузьміних, як піднести публічний рейтинґ громадського діяча, так і знищити авторитет політика.

ЗМІ впливають на абсолютно всі процеси в житті людства, в силу того, що формують думку, переваги, і відповідно діють на поведінку людей. Медіа сприяють формуванню моделі поведінки спільноти, політико-ідеологічних орієнтацій, створюють певний тиск на ухвалення тих чи инших рішень.

Найголовніше, щоб наші засоби масової інформації та журналісти, які працюють в них, були незалежні і політично незаанґажовані. Тільки в такому випадку наше населення буде отримувати дійсно правдиву і прозору інформацію, що головним чином буде відбиватись на формуванні політичних вподобань українців та вплине на подальше волевиявлення суспільства при обранні влади. Тобто журналісти не просто четверта влада, вони своєю роботою створюють авторитет для формування в цілому влади в державі.

Народний депутат привітав усіх журналістів із їхнім професійним свято: “Бажаю статті писати чітко, швидко, грамотно і головне правдиво! Нехай буде багато сонячний днів, радості й великих гонорарів. І тільки хороших і добрих звісток! Зі Святом!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *