Арена

Кричущу непрофесійність демонструє “своя дівчина” на посаді генпрокурора

ДБР повторно повідомило про підозру заступнику міністра закордонних справ Єгору Божку після того, як суд визнав, що Божок не порушував закон, виконавши указ Порошенка.

Як передає ЄП, про це  розповів сам Божок.

Як розповів Божок, 10 квітня цього року ДБР за погодженням з Офісом генпрокурора України оголосило йому підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме перевищення військовою службовою особою влади та службових повноважень в умовах особливого періоду.

За його словами, 21 квітня Печерський райсуд столиці, а також 9 червня Апеляційний суд міста Києва, розглядаючи клопотання Офісу генпрокурора про обрання йому запобіжного заходу, визнали зазначену підозру необґрунтованою, а посилання на завдання матеріальної шкоди безпідставним. Зрештою прокуратурі було відмовлено в обранні Божку будь-якого запобіжного заходу.

Водночас 10 червня ДБР за погодженням з Офісом генпрокурора вручило Божку другу підозру, яка повністю повторює попередню з “деякими косметичними змінами”.

Відомо, що вчора Петро Порошенко, якого Венедіктова оголосила підозрюваним у тяжких злочинах, порушила проти нього кілька справ, прийшов до її офісу, де вона намагалась від нього втекти. При цьому пані генпрокурор постійно розповідає, як вона буде дотримуватись закону.

Попередник Венедіктової Руслан Рябошапка, якого президент назвав 100% своїм прокурором, назвав всі справи проти Порошенка “юридичним сміттям”. Коли Рябошапку відправляли у відставку, нардеп Гончаренко запитав з трибуни ВР у Зеленського, чи потрібна президенту “1000% своя дівчина”, якщо “100% свій хлопець” не впорався.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *