Арена

Порошенко дав свідчення у суді по Януковичу

Петро Порошенко в понеділок прийшов до Апеляційного суду Києва у справі про державну зраду четвертого президента Віктора Януковича.

Серед іншого суддя запитав Порошенка, чи виступав він з парламентської трибуни з пропозицією віддати наказ про введення військ проти агресора для оборони країни. На дане питання Порошенко відповів, що введення Збройних сил відноситься до компетенції РНБО. Він хотів взяти участь у тому засіданні, але оскільки не був її членом, його туди не пустили.

Сам екс-президент розповів, як захисники Януковича намагались перекласти відповідальність за анексію Криму та війну на Донбасі на Україну.

“Ми чули в залі апеляційного суду, що поплічники Януковича намагаються виправдати кліку президента-втікача, яка здала Україну Росії. Які ще докази потрібні, коли ці злочинці написали листа, і всупереч Конституції та законодавству України запросили окупантів до нашої країни? Це доведено і не спростовано. Вони намагалися перекласти відповідальність з росіян і їх поплічників усередині нашої держави на українців.

Виявляється, що це українці самі себе завоювали, вдерлися до Криму і на Донбас. Це, виявляється, українці вбивають військовослужбовців, цивільних і несуть за все це відповідальність”, – сказав Порошенко.

Відомий громадський та політичний діяч Георгій Тука заявив, що допит Порошенка, то було “знущання над юриспруденцією та здоровим глуздом”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *