Арена

Дружина Зануссі цілий тиждень годувала 29 українських студентів

17 червня — день народження всесвітньо відомого режисера, великого друга України Кшиштофа Зануссі (81 рік).

Під час російської інтервенції в Україну у березні 2014 року Кшиштоф Зануссі разом з иншими відомими діячами польського театру та кіно виступив з підтримкою українського народу. Також разом з иншими членами членами Європейської кіноакадемії підписав листа на адресу президента Росії, голови Держдуми, директора ФСБ, міністра внутрішніх справ і генерального прокурора Росії на підтримку Олега Сенцова.

Про це нагадує на своїй сторінці у Facebook державний діяч Ігор Шаров.

Предки дружини режисера Ельжбети народилися на Вінниччині.

У фільмові «Серце на долоні», який Зануссі знімав у Києві та Варшаві, у головній ролі виступає видатний український актор Богдан Ступка. Він дуже вдало впорався з роллю польського олігарха, якому пересадили серце. На Римському кінофестивалі українця визнали найкращим актором.

2007-го року Кшиштоф Зануссі поставив у Національному театрі ім. Івана Франка виставу «Маленькі подружні зради». Після закінчення роботи над виставою він запросив усіх студентів з курсу Богдана Ступки до себе в гості до Варшави: 29 українських студентів жили в нього вдома тиждень, а дружина Ельжбета всім готувала їсти.

Сам режисер походить з італійського роду виробників побутової техніки «Зануссі». В одному з інтерв’ю він таким чином розповідав про свої стосунки з дідом-промисловцем:
— Дідусь не розумів мого захоплення кіно. 1980-го я запросив його на Венеційський кінофестиваль. Зала 10 хвилин аплодувала моїй стрічці «Контракт» стоячи. А дідусь нічого не сказав. Питаю: «Ну, ти бачиш, як мені аплодують?» — «Аплодують? Що з того? Коли я заходжу на свою фабрику, мені теж усі аплодують», — розвернувся й пішов. На ранок усі газети вийшли з моїм іменем. Дід прибігає до мене у спальню: «Ти знаєш, скільки коштує сантиметр реклами у цих газетах? Мільйони! Ми нічого не платили, і наше прізвище на перших сторінках».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *