Візії

Більше не варто вживати “заспокійливе” під назвою Арестович

14 січня Україну сколихнула чергова трагедія, яку принесли рашисти, вони завдали удару по Дніпру, унаслідок чого зруйновано під’їзд дев’ятиповерхового будинку. Сьогодні, 16 січня, в ДСНС повідомляють про зростання кількості жертв: 40 загиблих, серед них троє дітей. Російські пропагандисти після удару по Дніпру погано розуміли, що ж про це говорити. Звучали навіть версії про вибух газу. Пізніше вони говорили про те, що українці самі вдарили по власному будинку. І ось їм на допомогу приходить український “військовий експерт, тренер з особистісного зростання, радник ОПУ” Олексій Арестович і просто-таки озброює пропаганду ворога.

14 жовтня в етері у російського правозахисника і блогера Марка Фейгіна людина з невідомою посадою і незрозумілим статусом Олексій Арестович заявив, що ракета, яка знищила частину багатоповерхівки у Дніпрі, була збита силами ППО України і вибухнула, впавши на будинок. А вже 15 січня “фахівець в усіх галузях” пише новий пост, у якому розповідає, що він просто втомився, адже у нього ж етер за етером. Крім того, він, судячи з його посту, вирішує масу проблем: когось вислуховує, десь у щось втручається, комусь допомагає, когось рятує… Хоча цей пост скидається більше на те, про що говорив у своєму блозі нардеп Гончаренко, що коли людина безупинно коментує все підряд, вона має шанс наговорити маячні.

Український військовослужбовець і волонтер Олексій Петров вважає, що гучним заявам Арестовича повинні дати оцінку спецслужби в майбутньому. Ми ж нагадаємо коротко історію Арестовича.

Він став відомий як організатор психологічних семінарів і тренінгів. Згодом позиціонував себе як військового експерта. Весною 2019 року Арестович активно підтримував Петра Порошенка, розповідав про його харизму і можливість виграти вибори. Влітку 2019 року він писав про Зеленського, як про “криворізького ватника, для якого Путін не був президентом країни-агресора, а лише членом “нормандської четвірки”, який мав вплив на “ту сторону””.

А от уже в 2021 році Олексій палко підтримував “чудо”, яке люди, за його словами, “обрали на ентузіазмі і бажанні помститись Порошенку”. В етері програми “Право на владу” на каналі Коломойського Арестович, тоді спікер ТКГ, повідомив, що пішов працювати до Зеленського, оскільки перехворів “порохоботством”, яке порівняв з ковідом. В січні 2022 року Арестович пішов з посади радника Єрмака і з посади спікера української делегації у тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі через “особисті причини”. Та перед звільненням він звинуватив президента Володимира Зеленського у порушенні передвиборчих обіцянок.

31 січня 2022 року “військовий експерт” Арестович, уже тоді звільнений з “усіх посад”, в одному зі своїх численних інтерв’ю розповів, що українцям треба розпаковувати “тривожні валізи”.  Ведуча запитала Арестовича, чи на його думку загроза війни зводиться до мінімуму, на що Арестович сказав, що ймовірність зводиться лише до “страшних заяв західної і російської преси”.

“Найреальніший варіант – це загострення в зоні ООС. Така ймовірність є. Проте не з ціллю страшно перемогти, а з ціллю створити черговий переговорний майданчик і через західні механізми натиснути на нас для виконання Мінська-2. Це максимум на який вони, росіяни зараз готові. На що вони підуть, це питання, але готові вони тільки на це. Я не вірю в страшний російський наступ. Якщо я помилюсь, я визнаю це і піду на фронт. Боятися нічого. Шановні українці, розпаковуйте свої тривожні валізи. І не слухайте ту всю дурню про кров і страшне обладнання, про все, що нам розповідає CNN, Washington Post. Не слухайте російську пропаганду. Слухайте свою державу. Вона веде себе тверезо”, – сказав тоді “новопасит”, як його іноді називали в народі на початку війни.

Далі Арестович знову з’являється у тієї ж ведучої в її програмі уже 15 лютого 2022 року, за кілька днів до війни і радить, сміючись, українцям, які ще не розпакували “тривожні валізи”, сісти на них з часу ночі, посидіти до 4 ранку і потім іти займатись власними справами. Він, звісно, подякував партнерам за допомогу і зброю, але пояснив, що західна преса “зірвалася з ланцюга і лякає українців”. Він знову обіцяє піти на фронт у випадку початку війни, а всі операції Росії, мовляв, носять назви індуїстських богів. Ведуча йому підморгує, жартує і розповідає про людей, які бояться. А її візаві з розумним виглядом пояснює, що ціль Росії насправді не воювати, а примусити Україну визнати “ЛДНР”.

Звісно, сьогодні варто прослухати всі ті давнішні заяви та інтерв’ю Арестовича, щоб зрозуміти всю безмежність його некомпетентності у політиці та невігластві у військовій справі. Не відомо, на скільки він фаховий психолог чи тренер. Про те нехай судять професіонали цієї галузі.

А ще пригадайте, що війна, з його подачі, “закінчиться за два-три тижні”, а от СРСР мав ідеальний задум, який радянське керівництво чомусь не втілило у життя. Розглядаючи усю “кар’єру” актора Арестовича, варто задуматись, чи вірити йому в майбутньому, чи слухати, чи краще увімкнути критичне мислення і відправити цього персонажа просто у власний “бан”.

Онлайн-газета “ПолітАрена”

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *