Арена

Через удар рашистів по Дніпру загинули діти і молоді люди

14 січня рашисти завдали удару по Дніпру, унаслідок чого зруйновано під’їзд дев’ятиповерхового будинку, поранено щонайменше 64 людини, 12 загиблих і повністю знеструмлено один з районів міста, повідомив у telegram очільник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

О 21:54 повідомляли про 9 загиблих, серед яких 15-річна дівчина.

Раніше, станом на 20:00 з-під завалів багатоповерхівки врятували 35 осіб, зокрема 6 дітей. Росія забрала життя п’яти людей, ще 64 – отримали поранення.Також, в етері телемарафону, речник Повітряних сил розказав про ракету, якою росіяни вдарили по Дніпру

“Ракета, яка була випущена по багатоповерхівці у Дніпрі – це ракета Х-22, випущена з дального бомбардувальника Ту-22М3. Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною”, – пояснив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко додав, що людей зі зруйнованого будинку знімали кранами. Вони сигналізували рятувальникам ліхтариками й мобільними телефонами.

Очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомляв, що з-під завалів врятовано 20 людей. Він також уточнив, що зруйновано два під’їзди.

“Мирні люди, молоді батьки, діти. Вихідний день. Росія – це вбивці та нелюди. Вони горітимуть в пеклі за свої злочини”, – написав він.

Фото: Валентин Резніченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *