Арена

Американські президенти полюбляють забирати додому секретні державні документи

Адвокати президента Байдена знайшли в його приватній бібліотеці шість сторінок документів з грифом “секретно”, тоді як раніше Білий дім заявляв, що там була знайдена лише одна сторінка, повідомляє CBS News.

Останнє розкриття є доповненням до виявлення документів, знайдених у грудні в гаражі Джо Байдена і в листопаді в його колишньому офісі в Центрі Пенна Байдена у Вашингтоні, з часів його перебування на посаді віцепрезидента. Очевидне неправильне поводження з секретними документами і офіційними записами адміністрації Обами розслідується колишнім прокурором США Робертом Хуром, який був призначений спеціальним радником в четвер генеральним прокурором Мерріком Гарландом.

В заяві Заубера говориться, що особисті адвокати Байдена, які не мали допуску до секретної інформації, припинили свої пошуки після того, як знайшли першу сторінку в середу ввечері. Решту матеріалів Заубер знайшов у четвер, він сприяв їх отриманню міністерством юстиції.

“Коли я передавав їх співробітникам Мін’юсту, які мене супроводжували, серед матеріалів було виявлено ще п’ять сторінок з грифом “таємно”, загалом шість сторінок”, – сказав Заубер.

Міністерство юстиції відмовилося коментувати CBS News нововиявлені документи. У заяві Заубера не пояснюється, чому Білий дім чекав два дні, щоб надати оновлений облік кількості записів із засекреченими позначками. Білий дім вже зіткнувся з критикою за те, що чекав більше двох місяців, щоб визнати виявлення початкової групи документів в офісі Байдена.

Республіканська більшість у Палаті представників заявила, що проведе власне розслідування поводження Байдена із секретними документами. Президенту нагадали, як він критикував Дональда Трампа за необережне поводження із секретними документами.

Раніше у ЗМІ розповідали про те, що у будинку Трампа знайшли та конфіскували пачки секретних документів, частина яких, можливо, навіть стосувалася ядерної зброї, і які він, звісно ж, не мав права зберігати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *