Арена

Десятки киян за мить опинились на вулиці без житла через вибух, зате нардеп їм роздав лимони

В багатоповерховому житловому будинку в одному з районів столиці стався вибух.

“На місце терміново виїхали всі служби”, – повідомляє паблік “Київ оперативний”.

За інформацією ДержНС, вибух стався близько 10 ранку в дев’ятиповерховому будинку на вул. Григоренка, 41. Попередня причина – вибух газоповітряної суміші.

Журналісти різних ЗМІ повідомили, що уламки відкинуло на більш ніж на 200 метрів. На місці квартири на сьомому поверсі – діра.

Рятувальники знайшли на місці вибуху під плитою тіло загиблого чоловіка. Трьох людей вдалося витягнути з-під завалів. У ДержНС також уточнили адресу події – вул. Крушельницької 1/5. Жителів евакуювали.

“Будинок панельний, плити перекриття пошкоджені і не стабільні, в будь-який момент можуть провалитися. Рятувальники не можуть працювати всередині будівлі”, – повідомив кореспондент.

Тіло другої загиблої знайшли під завалами.

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв вирішити питання житла для людей, квартири яких пошкодилися в результаті вибуху. Всім, хто потребує, організовують нічліг і забезпечать харчуванням.

Глава Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що вирішується питання про відселення всіх мешканців багатоповерхівки. За його словами, ймовірно вибух стався на шостому поверсі. З місця події ЗМІ повідомляє, що на 6-му поверсі рятувальники знайшли ще одного загиблого.

Пресофіцер Держслужби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий на брифінгу заявив, що загинула жінка 1943 року народження, яку знайшли раніше, і “ще одну особу жіночої статі. Зараз з’ясовують, хто це, й інші дані”.

Представник ДСНС зазначив, що друге тіло знайшли на шостому поверсі пошкодженого вибухом будинку.

Пізніше рятувальники виявили під завалами ще одне тіло. Таким чином, кількість жертв НП зросла до трьох.

Мешканців будинку переселять в інтернат на Харківському шосе. Зараз на переселення записалися 27 осіб з під’їзду, де сталася трагедія, і 36 осіб з сусідніх під’їздів. Сім мешканців зруйнованого під’їзду вже виїхали на нове місце.

Рятувальники не виключають подальше руйнування пошкодженого будинку, тому зміцнюють конструкції будівлі.

Громадяни повідомили, що нардеп Микола Тищенко приїхав на місце події, аби роздати людям лимони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *