Арена

Екснардеп заявив, що проти нього фальшують справи у ДБР

Колишньому народному депутатові Сергію Пашинському від “Народного фронту”було вручено обвинувальний акт у нападі із застосуванням зброї.

“У п’ятницю вручили”, – повідомив представник ДБР.

За його словами, Пашинський при цьому був присутній особисто. Він звинувачується за статтею 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження. У понеділок справа проти Пашинського буде передана в суд.

Пашинський на своїй сторінці у Facebook підтвердив, що обвинувальний акт йому вручили. Він підкреслив, що вважає справу фальсифікованою.

“Закінчився черговий етап фарсу та фальсифікації ДБР проти мене у так званій справі Хімікуса. 3 липня мені вручено фейковий та сфальшований обвинувальний акт”, – зазначив він.

Колишній нардеп також оприлюднив відео бесіди зі співробітниками ДБР, які вручали акт.

“Я точно знаю, що вам достеменно відомо, що ви його сфальшували з мотивів неправосуддя та політичної розправи. Чому я так говорю? Тому що в обвинувальному акті вказано, що я, вийшовши з машини, кричав Хімікусу: “мордою в асфальт”. Ви точно знаєте – у мене є 5 свідків, що я цього не говорив, і ви це визнали, що це говорила дружина Хімікуса і матеріали є в кримінальній справі, але отак створюєте штучні мотиви”, – додав він.

Відомо, що 31 грудня 2016 року Сергій Пашинський вистрілив із нагородного пістолета в ногу жителю одного із сіл Васильківського району В’ячеславу Хімікусу.

За версією Пашинського, він з дружиною повертався автомобілем із кінотеатру додому в село Хлепча. На неосвітленій частині дороги їх машина ледь не врізалася в мікроавтобус, який стояв на проїжджій частині без габаритних вогнів. Депутат вийшов із салону автомобіля, щоб з’ясувати, в чому річ. У результаті у нього зав’язалася сварка з Хімікусом, який нібито вдарив Пашинського пляшкою по голові і збив із ніг. Лежачи на землі, депутат вистрілив у ногу своєму нападнику.

За версією Хімікуса, Пашинський зі самого початку конфлікту дістав пістолет, погрожував ним – і саме за це отримав пляшкою по голові. Також потерпілий стверджує, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, а відразу цілився на ураження.

У Генпрокуратурі прийшли до висновку, що Сергій Пашинський діяв у рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність. Дії іншого учасника подій, Хімікуса, визнали “суспільно небезпечними”.

Після зміни влади 2019 року справу реанімували, і 7 жовтня 2019 року Пашинського взяли під варту за ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу. 18 грудня його відпустили під домашній арешт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *