Арена

Навальний, вочевидь, щось не те з’їв, як колись і Ющенко

Кремль не бачить приводу для кримінального розслідування обставин отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

За інформацією прессекретарки Навального Кіри Ярмиш в Twitter, про це заявив Пєсков.

“Спочатку потрібно знайти речовину, встановити, що стало причиною цього стану. Тобто для розслідування повинен бути привід. Поки ми констатуємо з вами знаходження пацієнта в комі. Якщо буде встановлено речовину і, якщо буде встановлено, що це отруєння, тоді, звичайно, це буде привід для розслідування”, – сказав прессекретар Путіна.

Крім того, Пєсков заявив, що Кремль вважає “порожнім шумом” звинувачення в тому, що Навального отруїли за наказом влади РФ.

Після того, як німецькі лікарі повідомили, що Навального отруїли речовиною з групи інгібіторів холінестерази, Пєсков додав, що Кремль вважає невірним розглядати версію отруєння Навального як єдину і не розуміє, чому у Німеччині озвучили цю версію.

“Те, що злочин не буде по-справжньому розслідувано і злочинець знайдений, було очевидно. Втім, ми всі й так чудово знаємо, хто він. Але від того, як саме Пєсков про це говорить, я сатанію”, – написала Ярмиш.

Отруєння Навального прокоментував Володимир Кара-Мурза, який сам пережив два тяжких отруєння невідомим токсином, наголосивши, що всі симптоми йому були дуже знайомі. Він запевнив, що Кремль брав безпосередню участь в цьому отруєнні, він також зазначив, що отруєння – це досить садистський спосіб убити людину, крім того, завжди можна відхреститись від цього і пояснити, що вони тут ні до чого і взагалі “ихтамнет”. Кара-Мурза нагадав, що за подібним сценарієм був отруєний Віктор Ющенко, про якого потім розповіли, буцім-то він щось не те вколов, чи з’їв не ті суші.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *