Арена

Білий дім США звинувачує Верховну Раду у відвертій брехні

В адміністрації президента Трампа заявили, що посилання в українському законопроекті про локалізацію на нібито схожі американські закони – неправда.

Про це йдеться в листі з адміністрації президента США, адресованому голові профільного комітету Верховної Ради і ще ряду українських чиновників, передає ЄП.

У пояснювальній записці автори проекту посилаються на два діючих американських закони, які нібито мають схожі з українським проектом норми і зобов’язують американські держкомпанії купувати американські товари.

У листі представник адміністрації Трампа пояснює, що американські Buy American Act (прийнятий в 1933 році) і American Recovery and Reinvestment Act (2009) дійсно створюють переваги для товарів, вироблених в США, або в будь-якій державі Світової організації торгівлі (СОТ), тому що за умовами СОТ Штати також повинні надавати іноземним товарам або компаніям право на держзакупівлі в своїй державі. Це стосується і українських компаній і товарів.

“Ми розуміємо необхідність долати економічні наслідки пандемії. Але робити це необхідно, не забуваючи про принципи лібералізації ринку, які принесли процвітання і прогрес обом нашим країнам”, – відзначають в листі з Білого дому.

Відзначимо, що так званий законопроект “про локалізацію” – проект №3739 змінює правила держзакупівель в галузі машинобудування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *