Арена

Судді Вовку НАБУ оголосило підозру

НАБУ пред’явило підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п’яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку.

Про це у своєму Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

“Вони не будуть затримані на місці, оскільки є спецсуб’єктами, але таке рішення може прийняти Антикорупційний суд. Зараз в Окружному адмінсуді і в судовій адміністрації йдуть обшуки”, – повідомив він.

У свою чергу прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомила, що 17 у них проводяться слідчо-оперативні заходи. Серед озвучених підстав – розслідування “справ Майдану”.

“Вкотре слідчі дії проводяться з порушенням територіальної підсудності справи – на підставі постанови суду (на цей раз – Ленінського районного суду міста Кіровограда). Починаючи з 2015 року це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва в такий спосіб”, – сказано в повідомленні.

На Facebook-сторінці НАБУ також з’явилося повідомлення про обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду.

“У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду міста Києва та Державної судової адміністрації для вилучення предметів, речей і документів, які можуть мати значення для кримінального провадження. Деталі – пізніше”, – йдеться в публікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *