Арена

У Росіян варто вчитися нахабно брехати і перекручувати відомі факти

США “змушують” Росію задуматися про постачання зброї на окупований нею Донбас.

Таку заяву, як повідомляє Інтерфакс, зробив голова комітету Держдуми Російської Федерації у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Леонід Калашникову відповідь на можливе виділення американської військової допомоги Україні.

“Я вважаю, що виділення в США 300 млн доларів на військову допомогу Україні, навпаки, нам відкриває двері для того, щоб допомагати людям, по яких вони хочуть із цієї зброї стріляти – “ДНР” і “ЛНР”. У таких умовах ми маємо теж право постачати зброю в ці республіки офіційно”, – сказав Калашников.

При цьому він називає постачання зброї бойовикам “вимушеним кроком”.

“Не військами, а хоча б постачанням зброї… І закрити цю тему – не соромитися постачати зброю “ДНР” і “ЛНР”, – запропонував Калашников.

30 липня стало відомо, що сенатори від Демократичної та Республіканської партій США впроваджують законодавство для надання Україні щорічної підтримки в розмірі $300 млн військової та іншої допомоги.

Ще 2015 року один з ватажків бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков) говорив, що без підтримки РФ Україна зможе відвоювати Донбас за три дні. Того ж року агентство Bloomberg писало, що РФ щомісяця перераховувала самій тільки “ДНР” не менш ніж 2,5 млрд рублів. Відомо також, що з 2014 року Росія направляє в ОРДЛО так звані “гуманітарні конвої” і ніхто не може перевірити наявність там саме гуманітарного вантажу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *