Арена

Українську армію змусять і далі відступати, а парламент іти на поступки ОРДЛО

Українська делегація на засіданні ТКГ, яке відбулося у форматі відеоконференції, підтримала пропозиції щодо чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів. Також була домовленість, що українське підприємство з водозабезпечення буде продовжувати здійснювати на постійній основі поставки питної води українському населенню, яке проживає на тимчасово окупованій території.

Про це повідомили у пресслужбі президента.

Під час роботи групи з політичних питань українська сторона “наголосила на необхідності виконання Паризьких домовленостей лідерів “нормандської четвірки”, зокрема продовження роботи над законодавством з метою імплементації “формули Штайнмаєра”.

“Леонід Кравчук поінформував учасників ТКГ про направлення в рамках підготовки до місцевих виборів в Україні звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання про відповідність Постанови Верховної Ради “Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році “Закону України” Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”, а також Комплексу заходів з виконання Мінських угод, який був підтриманий резолюцією Ради Безпеки ООН 2202 (2015)”, – повідомили в пресслужбі.

Як повідомляв раніше журналіст Сергій Гармаш, простіше кажучи, Кравчук має намір звернутись до ВРУ з проханням переглянути постанову, яка, на думку ОРДЛО, порушує Мінські угоди.

Для нових глави української делегації Леоніда Кравчука і першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна це перше засідання ТКГ.

Варто згадати, що пан Фокін, це та людина, яка розповіла українцям, що Росію можна зрозуміти, бо вона не могла не захопити Крим.

“Чому американські авіаносці увійшли в Середземне море, пройшли Дарданелли, Босфор? Є версія, що якби Росія не захопила в той час Крим, то цілком можливо, вона б втратила Крим навічно, бо прийшли б сюди американці. А Росію треба зрозуміти: у неї там флот”, – сказав Фокін, і назвав цю позицію серйозною”, – висловив власну думку Фокін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *