Арена

Нема нічого страшного, що Лукашенко “домалював” собі відсотки на виборах – ОПЗЖ

Лукашенко відмовляється говорити з політиками ЄС, тому лідери країн змушені обговорювати ситуацію в Білорусі з російським керівництвом

Про це розповіла канцлерка ФРН Ангела Меркель, інформує Укрінформ.

“Ми говоримо з Росією. Ми б хотіли з Білоруссю, але президент Лукашенко досі ні з ким не розмовляв”, – сказала канцлерка і знову висловила жаль через відмову Лукашенка відповісти на її пропозицію провести телефонну розмову.

Відомо, що в Білорусі тривають протести проти результатів виборів, коли Лукашенко назвав себе новообраним президентом, якого, нібито, підтримали більш ніж 80% виборців.

Коментуючи ситуацію в сусідній країні, в ефірі одного з телеканалів, представник ОПЗЖ пан Качний заявив, що за “даними розвідки” Лукашенко набрав десь 57% голосів, отже він все одно переможець.

“Хто б зара не прийшов на місце Лукашенка, це буде цілком проросійський президент. Більш того, за нашою інформацією, всякий, хто сьогодні претендує на цей пост є більш лояльний і цікавіший для Москви. Офіс президента правильно уникає якихось заяв про білоруську ситуацію. Прийде інший президент, будемо працювати з ним. А от зараз він (Лукашенко) залишиться, яка в нас буде економічна ситуація після цього? На мою особисту думку Лукашенко залишиться. У них немає лідерів на території країни, та організацій, які могли б вступити в боротьбу”, – запевнив нардеп.

“Ми продали погляди за шмат ковбаси, світові лідери засудили фальсифікацію виборів, а ми намагаємось бути ніякими”, – заперечив Качному політичний експерт пан Віктор Уколов.

“А ви фальсифікації бачили? За всіма даними розвідок, які ви можете витягнути з інтернету він (Лукашенко) набрав десь 57%. Ну дописав собі до 80%. Яка різниця 57 чи 80?! За нього держава проголосувала. Він просто по-дурному вчинив”, – заявив Качний.

Пану Качному заперечили, що є наприклад, дані з 9 дільниць у Мінську, де були спостерігачі Ціхановської та зафіксували, що вона там перемагала. Є, також, факти побиття людей, тортур.

“Ви бачили, як у США чи ЄС відбуваються розгони маніфестацій. Про які синці ви кажете? Янукович мав би бути засуджений чесним прокурором за те, що допустив те все (під час Майдану), а не за те, за що його судять. Дивіться: захоплення держустанов, вбивства, напади на державних людей, на поліцію і так далі”, – відповів на це нардеп з ОПЗЖ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *