Арена

Опозиція сусідньої країни висуває наївні вимоги диктатору та вірить, що Кремль зацікавлений у вільній Білорусі

Координаційна рада з організації процесу подолання політичної кризи в Білорусі вимагає від, так званої, влади негайного звільнення своїх затриманих колег, а також дати можливість вільно повернутись в країну опонентам Лукашенка.

7 вересня невідомі люди в центрі Мінська викрали членкиню президії Координаційної ради Марію Колесникову, прессекретаря Антона Родненкова, виконавчого секретаря Івана Кравцова. Їх місцезнаходження наразі невідоме. При цьому правоохоронні органи республіки заперечують свою причетність до зникнення опозиціонерів.

В суботу була насильно вивезена з країни членкиня президії Координаційної ради Ольга Ковалькова. Раніше було пред’явлено звинувачення члену президії Координаційної ради Лілії Власовій, під адміністративним арештом перебуває член президії Координаційної ради Сергій Дилевський.

Опозиціонери зазначили, що “в останні дні влада замість спроби діалогу з суспільством почала відкрито використовувати методи терору”.

Головна суперниця Лукашенка Світлана Ціхановська з-за кордону зробила сміливу заяву, що всі ці зникнення і насильство їх не зупинить, повідомляє ЗМІ Білорусі.

“Викрадення Марії Колесникової, Антона Родненкова та Івана Кравцова – це спроба зірвати роботу Координаційної ради і залякати її членів. Влада помиляється, думаючи, що нас це зупинить. Чим більше вони залякують, тим більше людей буде виходити на вулиці. Ми продовжимо боротьбу і будемо добиватися звільнення усіх ув’язнених та проведення нових чесних виборів”, – заявила Світлана Тихановська.

Пізніше, з російських видань, стало відомо про спроби білоруських опозиціонерів зв’язатись із Кремлем. За словами члена призидіуму Координаційної ради Павла Латушко, опозиція декларує зацікавленість у розмові з представником Кремля, та переконує, що Москві це має бути цікаво. Сам Латушко виїхав з Білорусі.

Сьогодні, також, в Росії повідомили, що протягом місяця Білорусь повинна виплатити Росії борг за газ. Мова йде про більш ніж 300 мільйонів доларів. Наразі невідомо, чи є у Лукашенка ці гроші і що він змушений буде пообіцяти Путіну в обмін на допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *