Арена

У Навального з’явилось більше шансів на одужання, він виходить з коми

Російського опозиціонера Навального, який перебуває на лікуванні у Німеччині, вивели з коми, а його стан здоров’я покращився.

Про це йдеться у повідомленні клініки Шаріте.

“Штучна кома пацієнта, яка підтримувалась медикаментами, закінчилася. Пацієнта поступово відлучають від ШВЛ. Він реагує на те, що з ним розмовляють”, – заявили у клініці.

Водночас у Шаріте не виключають, що важке отруєння матиме довгострокові наслідки для здоров’я політика. Німецькі лікарі підтримують тісний контакт з дружиною Навального. Порадившись із дружиною, Шаріте вважає, що публічне інформування про стан здоров’я російського опозиціонера, піде йому на користь.

Раніше німецький уряд заявив, що Навального отруїли “Новічком”. Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу.

Меркел, у зв’язку з цією подією об’явила про те, що вона очікує відповідей на “серйозні запитання” від уряду Росії.

Як раніше писала онлайн-газета ПолітАрена, Кремль вважає невірним розглядати версію отруєння Навального як єдину. Таку заяву зробив Пєсков після того, як німецькі лікарі повідомили про отруєння Навального.

Отруєння Навального прокоментував Володимир Кара-Мурза, який сам пережив два тяжких отруєння невідомим токсином, наголосивши, що всі симптоми йому були дуже знайомі. Він запевнив, що Кремль брав безпосередню участь в цьому отруєнні, він також зазначив, що отруєння – це досить садистський спосіб убити людину, крім того, завжди можна відхреститись від цього і пояснити, що вони тут ні до чого і взагалі “ихтамнет”. Кара-Мурза нагадав, що за подібним сценарієм був отруєний Віктор Ющенко, про якого потім розповіли, буцім-то він щось не те вколов, чи з’їв не ті суші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *