Арена

Блоґер: екс-реґіонал і “король тендерів” Яценко вирішив увійти до Зе-влади

Політична кар’єра народного депутата України Антона Яценка (обраний у 200 окрузі Черкаської обл.). – енциклопедичний приклад політичного флюґерства. Причому у світлі нинішніх трагічних подій, з небезпечним відтінком зради. Абсолютна більшість колаборантів і зрадників, які йдуть на співпрацю з окупантами на захоплених територіях – колишні «реґіонали» та представники ОПЗЖ.

Як пише Юлія Литвиненко у групі “Уманська Громада Патріотів”, є у біографії амбітного Антоші (кажуть, так ласкаво називала Яценка Ю. Тимошенко) темні політичні плями. Вперше він потрапив до парламенту саме від «Батьківщини» у 2007 році, але у 2011-му, відчувши, що себе можна продати набагато вигідніше, Антоша зрадливо перекинувся до складу фракції «Партії реґіонів». Встиг Яценко 2015-го року позагравати з іще однією проросійською партією – «Відродження», коли балотувалася від неї до Черкаської облради. Одне слово, жодних ґарантій з приводу того, що Яценко не наслідуватиме приклад чиновників, які здали Україну на окупованих територіях, немає…

Жителі Умані, яку Яценко вважає чи не своєю власністю, констатують зростання політичних амбіцій народного депутата. Яценка називають «королем тендерів», натякаючи на його діяльність на чолі «Тендерної палати України». Діяльність така видатна, що через створені корупційні схеми при оцінці нерухомости Україна втрачала мільярди. Місцеві також упевнені, що багатство Яценка – наслідок незаконної діяльности, зв’язків із кримінальними та навколокримінальними колами.

Здавалося б, що зараз часи, коли країна величезною ціною та кров’ю очищається від подібних елементів – з енциклопедичною біографією корупціонера, скандаліста, реґіонала (читай – ґарантованого зрадника України). Але ні, Яценко планує нарощувати свої можливості шляхом просування у владу. Як стверджує блоґер Юлія Литвиненко, для цього він використовує досягнення програми «Велике будівництво» та воєнний час, коли є можливість піаритися як волонтер і благодійник. В останні кілька років у Черкаській області відремонтовано багато кілометрів доріг, збудовано соціальні, медичні, культурні об’єкти – зрозуміло, на гроші, виділені державою. Але Яценко вважає все це особистими досягненнями, за будь-якої нагоди запевняючи, що він «добився виділення фінансування». Всю цю піар-кампанію Яценко щедро фінансує (саме час піаритися, коли в країні йде кровопролитна війна…): про його «досягнення» активно розповідають десятки роботів у соцмережах. Вгодованим обличчям благодійника рясніють новинні відеосюжети та передовиці місцевих газет. Яценко працює в поті чола: ледве встигає розповідати в репортажах, що саме він ремонтує дороги, дитячі садки та школи, дарує мешканцям міст і сіл подарунки.

Вся ця бурхлива діяльність підтверджує побоювання жителів Черкащини: «Антоша» рветься до солідних кабінетів і прагне більшої влади. Як мінімум – в області, як максимум – в уряді, де можна з широким розмахом реалізувати «таланти».

Україна надто дорогою ціною платить за незалежність та свободу. Свободу, зокрема, від подібних до Яценків елементів, які мають залишитись у минулому. Залишитися лише як ганебна сторінка історії.

Джерело

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *