Арена

Ніхто не досягне гарних результатів на найближчих місцевих виборах – думка

Найближчі цьогорічні місцеві вибори будуть найскладнішими в історії України. Таку думку висловив голова Комітету виборців в Україні Олексій Кошель в ефірі Апостроф Live.

“У нас є проблема коронавірусу, яка нікуди не зникла. Йдеться про пів мільйона незахищених на сьогодні членів виборчих комісій, про можливість застосування технологій в умовах пандемії, тобто це технологія впливу на явку окремих електоральних груп. Плюс вибори пройдуть в умовах надзвичайно складного, недосконалого виборчого законодавства, котре містить не просто неточності, а достатньо грубі помилки, які відкривають шлях до можливих маніпуляцій”, – заявив Кошель.

Крім того, складним буде і процес підрахунку голосів. За прогнозами експерта, він буде надзвичайно довгим: це буде і нічний підрахунок, і ранковий, і денний.

Голова Комітету виборців України вважає, що нові партії, які йдуть на місцеві вибори, роблять дуже багато помилок.

“Наприклад, ми беремо партію Пальчевського, яка зараз широко рекламується по всій Україні, але крім Андрія Пальчевського ми не можемо назвати жодної людини, яка презентує цю політичну партію. Ми не можемо назвати ідеологію цієї політичної партії, ми не можемо назвати ключові програмні статті політичних партій. Тобто іде такий примітивний підхід, який часто використовується у комерційній рекламі, але політика і комерція – це абсолютно різні речі. Тому, мені здається, що буде дуже багато зусиль із дуже маленькими результатами”, – резюмував Кошель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *