Арена

Монобільшість звалить за кордон: майже всі “слуги” в лютому полетять до США

У 2020 році народні депутати проходитимуть спеціальне навчання у США за програмою американського Конгресу Open Word. Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу» у своєму Telegram-каналі.

На навчання до США запрошують нардепів від усіх парламентських фракцій за умови, що вони вперше обрані до Верховної Ради. У «Слузі народу» прогнозують, що до США полетять понад 300 парламентарів.

За словами заступника голови фракції «Слуга народу» Євгенії Кравчук, їм важливо побачити, як працюють американські інституції. Нардепи хочуть перейняти досвід інституцій влади США, які є «головною цінністю американської демократії».

У коментарі theБабелю Кравчук розповіла, що програма почне діяти в лютому, вона складатиметься з двох частин. Під час першої депутати житимуть у Вашингтоні — заплановано зустрічі з членами Конгресу, представниками комітетів Бібліотеки Конгресу та працівниками аналітичних центрів, які працюють з даними Бібліотеки. Під час другої частини нардепи житимуть у столиці одного зі штатів, де їх розселять у родинах, щоб вони «повністю занурилися у життя в Америці». Заступниця голови фракції не змогла відповісти, скільки коштуватиме програма, додавши, що витрати зокрема на переліт і проживання, бере на себе американська сторона.

Також Кравчук додала, що в організації поїздки допомагає програма USAID «Рада», а взяти в ній участь можуть будь-які нардепи, які потрапили до парламенту вперше. Наразі, за словами заступниці голови фракції, нардепи очікують на розклад наступної сесії Верховної Ради, а після цього необхідно погодити терміни поїздки з розкладом Конгресу. «Нам потрібно, щоб це було два тижні поспіль, наприклад, робота в округах або робота в комітетах, щоб це не припадало на пленарні засідання», — пояснила Кравчук. Вона також додала, що програма мала стартувати вже у грудні, для неї навіть відібрали близько 10 нардепів, але через пленарні засідання поїздку вирішили перенести.

Тижневі курси для 300 членів «Слуги народу», тоді ще майбутніх депутатів Верховної Ради, проходили в серпні цього року у Трускавці, в одному з найдорожчих готелів Rixos Prykarpattya. Партія «Слуга народу» витратила на депутатські курси в Трускавці понад 11 млн грн .

Нагадаємо, що ЦВК відшкодувала парламентським партіям гроші, витрачені на вибори. Ця сума перевищила 467 млн грн.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, більше десятка компаній, які профінансували партію “Слуга народу” у третьому кварталі цього року, фігурують у кримінальних провадженнях. Сума від сумнівних компаній є суттєвою, і складає понад третину внесків від пожертв для президентської партії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *