Візії

Образ “Анти-Порошенка” прив’язує Зеленського до попередника

За Зеленського частково голосували як за телеміфічного Голобородька, який, ніби за помахом чарівної палички, роздасть усім не просто хліба й видовищ, а, головне, за Справедливістю. І частково – як за «антисистемну людину», і конкретно – Анти-Порошенка. Про це розмірковує журналіст Олександр Міхельсон.

От тільки, вважає Міхельсон, чарівних паличок в природі не існує (привіт обіцянкам знизити тарифи). А образ «Анти-Порошенка» прив’язує особу чинного глави держави до попередника. Зеленський наразі приречений на співставлення і протиставлення з негативним міфом про Порошенка, причому ж і сам схильний підтримувати в умах виборців таку картину світу – замість вибудовувати власний, позитивний, міф.

Це розколює політично активну спільноту.

«Владі важко не вбачити в роздмухуванні «порохофобії» ресурс для зміцнення власного рейтингу. А, з іншого боку, меншість, яка не сприймає Зеленського в будь-яких проявах, приречена робитися ще агресивнішою. І хай далеко не всі там – прибічники екс-президента, «чинник Порошенка» виявляється важливим, а ціною цього є подальший розкол патріотичного табору та радикалізація його частин.

…Простим і зрозумілим гаслом протестного руху могло би бути щось на кшталт «Це не про політиків, це про Державу». Ми виходимо не з прізвищ, а з конкретних дій, і реагуємо саме на дії», – вважає Олександр Міхельсон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *