Арена

Зеленського просять звільнити з важливої державної посади випускника академії ФСБ

Наприкінці липня президент Зеленський призначив нового очільника Служби зовнішньої розвідки. Ним став такий собі Олександр Литвиненко, випускник академії ФСБ, який додав до свого “послужного списку” спробу “стати учасником бойових дій” на Донбасі, провівши там кілька днів.

За даними громадської організації “Центр суспільного розвитку “ІНТЕР-АКЦІЯ””, цей чиновник, за часів Януковича, активно перешкоджав об’єктивному розгляду міжнародної ситуації довкола ув’язнення Юлії Тимошенко.

Перебуваючи у 2012 році на посаді заступника директора Національного інституту стратегічних досліджень, власноручною резолюцією «поставити на вид автору» фактично вчинив репресії стосовно тодішнього старшого консультанта зазначеної установи Юрія Лагутова за його публічну вимогу випустити з тюрми Юлію Тимошенко.

Оригінальний фрагмент документа з автографом О.Литвиненка є свідченням блокування ним аналітичної записки, підготовленої Юрієм Лагутовим. Таким чином, до Адміністрації Президента України її не було надіслано через заклик дотримуватися положень резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи про функціонування демократичних інститутів в Україні. Нагадаємо, що у ті темні часи така постановка питання ототожнювалася зі свободою для популярної бранки режиму Януковича, ув’язненої внаслідок політично вмотивованого судочинства.

Встиг він “плідно попрацювати” і за часів п’ятого президента України Порошенка. Проте Володимира Зеленського сьогодні активні громадяни закликали негайно скасувати призначення в українську розвідувальну службу”прислужника кривавого тирана з російським “академічним” минулим”, бо той, хто користується його «стратегічними розвідданими», ризикує закінчити в Ростові-на-Дону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *