Арена

Стало відомо, що поєднує Михайла Добкіна та Арсена Авакова

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами безоплатного відчуження у 2012 році обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Екопарк «Сосновий бор» майже 207 гектарів державних земель лісового фонду орієнтовною вартістю 250 млн.грн, розташованих у Вовчанському районі на березі Печенізького водосховища. Про це стало відомо з релізу облпрокуратури.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), пишуть «Наші гроші» з посиланням на Харківський антикорупційний центр.

Ще в травні 2016 року Харківський антикорупційний центр повідомляв, що 3 жовтня 2012 року депутати Революційної сільради Вовчанського району Харківської області надали дозвіл «ЖБК «Екопарк «Сосновий бор» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність площею орієнтовно 210 га із земель житлової та громадської забудови, для будівництва та подальшої експлуатації житлової забудови.

19 жовтня вони ж затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність «ЖБК «Екопарк «Сосновий бор» площею 206,82 га для будівництва та подальшої експлуатації житлової забудови.

Після чого кооператив отримав право власності на землю.

18 травня 2015 року виявилося, що ці землі згідно матеріалів лісовпорядкування розроблених ДП «Харківська державна лісовпорядна експедиція» у 2000 році та 2010 році відносяться до земель лісового фонду ДП «Вовчанське лісове господарство».

Після чого кооператив звернувся до суду, щоб визнати частково недійсними планово-картографічні матеріали лісовпорядкування, які визнають цю ділянку землями лісового фонду, щоб узаконити рішення сесії сільради.

11 серпня 2015 року Господарський суд Харківської області задовольнив позов кооперативу.

Але ДП «Вовчанське лісове господарство» не погодилося з рішенням суду й подало апеляцію. На їх думку земля була віддана приватникам неправомірно, адже ділянка відносилася до земель лісового фонду. Суд відхилив апеляцію Вовчанського лісового господарства й залишив у власності житлово-будівельного кооперативу «Екопарк «Сосновий бор» земельну ділянку площею 206,82 га.

Засновниками «ЖБК «Екопарк «Сосновий бор» зараз є Ніна Буравльова, Владислав Мітрохін, Вікторія Алексанян, Олена Стеріна та Людмила Стеріна. Всі засновники з оточення колишнього нардепа та екс-голови ХОДА, Михайла Добкіна. Директором кооперативу є Юлія Горєлкіна. У 2012 році директором був Юрій Логвінов. На той час Логвінов також був керівником обласного КП «Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».

Власниками земельних ділянок, з тієї землі, що отримало «ЖБК «Екопарк «Сосновий бор», стали прокурор АР Крим Василь Синчук, екс-мер Харкова Володимир Шумілкін, фірми, пов’язані з Арсеном Аваковим тощо, пишуть «Наші гроші».

На думку прокуратури, службові особи відділу Держгеокадастру у Вовчанському районі та Революційна сільрада Вовчанського району незаконно безоплатно передали у приватну власність житлово-будівельному кооперативу «Екопарк «Сосновий бор» земельну ділянку площею 206,82 га. Земельна ділянка перебувала у постійному користуванні ДП «Вовчанське лісове господарство».

Відповідно до вимог чинного законодавства вказана земельна ділянка могла бути вилучена з постійного користування державного лісгоспу зі зміною цільового призначення лише за погодженням Кабінету Міністрів України.

Натомість, як вважає прокуратура, без відповідного погодження, в порушення вимог Земельного та Лісового кодексів України, цільове призначення цієї земельної ділянки лісогосподарського призначення було змінено на землі житлової та громадської забудови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *