Арена

Підлітки з бородами та ознаками ожиріння влаштували дебош в Умані

Двох хасидів, які були організаторами заворушень на могилі Рабі Нахмана в Умані, виженуть з України.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“Вчора в місті Умань група молодих паломників, громадян Ізраїлю, влаштували дебош на могилі цадика Нахмана, розгромивши огорожі, призначені для упорядкованого проходу до святині. Національна поліція та Міграційна служба прийняли рішення про видворення з України двох найбільш агресивних громадян Ізраїлю”, – написав він.

Геращенко наголосив, що якщо хуліґанські дії триватимуть з боку инших чужоземних громадян, вони також будуть депортовані.

“Шановні паломники, пам’ятайте – Ви гості в Україні. Українці – гостинний народ, але ми не потерпимо з Вашого боку хамства і насильства”, – додав заступник голови МВС.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko

Нагадаємо, в Умані паломники зруйнували “карантинний” паркан біля могили Рабі Нахмана. У фонді Рабі Нахмана, який є офіційним представником брацлавських хасидів, повідомили, що заворушення влаштували підлітки. У фонді пообіцяли поговорити з ними та відзначили, що брацлавський рух поважає закони України.

На час паломництва хасидів, з 15 до 21 вересня, в місті посилили карантин. У районі паломництва облаштували КПП, заборонені масові релігійні та культурні заходи за участи більше 1 особи на 10 квадратних метрів будівлі або території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *