Арена

Настання холодів примусить українців масово переміщатися зі сходу на захід України

Напередодні опалювального сезону в Україні прогнозується нова хвиля внутрішнього переміщення людей зі сходу на захід України.

Про це під час телемаратону заявила віце-прем’єр із питань реінтеґрації Ірина Верещук.

Як повідомляє Верещук, частина Запорізької области фактично відрізана від газопостачання, і відновити його наразі немає можливости.

Це означає, що опалювального сезону в тих місцях, швидше за все, не буде. У зв’язку з цим місцеві жителі будуть змушені їхати та шукати притулок на заході України.

Верещук додала, що зареєстровано лише 4,5 млн внутрішньо переміщених осіб, насправді ж ідеться про майже 7 млн ​​осіб.

Кабінет Міністрів України 1 липня ухвалив постанову, відповідно до якої стати на облік внутрішньо переміщених осіб та почати отримувати виплати можна без паспорта.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України. ЗСУ дають відсіч рашистським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно спрямувала позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок і дітей.

Світлина: ТСН

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *