Арена

Рада пропонує заборонити стягнення боргів за комуналку на період дії воєнного стану

Верховна Рада заборонила на період дії воєнного стану примусово стягувати з фізичної особи заборгованість за житлово-комунальні послуги.

Відповідний законопроєкт сьогодні, 18 липня, ухвалили парламентарі у першому читанні. Мова про законопроєкт №7531. “За” проголосували 287 нардепів.

Законопроєкт пропонує на період воєнного стану зупинити примусове виконання рішень про стягнення боргів за комірне з фізичних осіб.

Раніше ця норма діяла щодо підприємств ОПК, органів військового управління, військових частин, вишів, установ та організацій ЗСУ.

До слова, українцям не нараховуватимуть оплату за комунальні послуги, якщо споживач відсутній понад 30 днів. Але свою відсутність треба підтвердити відповідним документом. Зверніть увагу: це стосується лише рахунків за комунальні послуги, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Ситуація з нарахуванням плати за комунальні послуги в регіонах відрізняється. Особливо складно з розрахунками в реґіонах, де ведуться бойові дії, а також на деокупованих територіях.

Скажімо, ще на початку березня мешканці Сумщини розрахувалися за електроенергію за березень на 72%, у Ніжині — на 68%. Рівень розрахунків за постачання холодної води ще вищий. Тим часом споживачі Ковеля та Старокостянтинова розрахувалися за спожите в березні тепло на 100%.

24 лютого на світанку аґресивна Московщина напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із територій союзної Білорусі й окупованого Криму.

Згодом ЗМІ повідомили, що лідер рашистів Владімір Путін висунув Україні 6 вимог. Перші п’ять із них, як прагне Путін, мають бути закріплені у Конституції України.

1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із ґарантів якого готова стати Московщина, яка напала на нашу країну.

2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.

3. Визнання Україною Криму московитським.

4. Визнання Україною незалежности терористичних утворень “ДНР та ЛНР” в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).

5. “Денацифікація”. Заборона діяльности ультра-націоналістичних, нацистських і неонацистських партій і громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію т. зв. нацистів і неонацистів.

6. “Демілітаризація України”. Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *