Арена

Кравчук вже вичерпав усі свої сили і може скоро залишити нову роботу

Україна та Росія по-різному трактують Мінські угоди та мають протилежне бачення у питанні черговості проведення виборів на Донбасі.

Таку позицію в ефірі Радіо НВ заявив голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

На думку Кравчука, вихід з ситуації, що склалася, треба шукати в нормандському форматі.

“Ми зараз знаходимося в досить непростій ситуації: є Мінські угоди, але вони не можуть бути виконані з огляду на зрозумілі причини. А також тому, що коли вони підписувалися, вже було зрозуміло, що вони не будуть виконані. Але згідно з міжнародними домовленостями, такі угоди не можуть бути скасовані однією стороною. Потрібно шукати вихід через нормандський формат”, – сказав Кравчук.

На його думку, після зустрічі радників лідерів країн нормандської четвірки буде проведено новий саміт за участю лідерів чотирьох країн – України, Німеччини, Франції та Росії.

“Я думаю, що на відповідних умовах і під час таких зустрічей це питання потрібно вирішувати. Тільки на такому рівні, іншого виходу я не бачу”, – додав Кравчук.

Як повідомляла раніше онлайн-газета ПолітАрена, Кравчук обмовився про намір відновити та переписати Будапештський меморандум. Він додав, що в оновленій версії Будапештського меморандуму має йтися не тільки про “заяви і бажання”, а про чіткий механізм реалізації задекларованих в ньому принципів.

А от відомий український політичний журналіст Віталій Портников переконаний, що ТКГ, це про імітацію перемовин, а не власне про перемовини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *