Арена

Суперниця Лукашенка щиро вірить у добрі наміри Кремля

Ймовірно обрана на посаду президента Світлана Ціхановська щиро вірить, що Путін справді бажає добра Білорусі і на тлі протестів військове втручання РФ неможливе.

Про це вона сказала в інтерв’ю France 24.

На питання, чи бачить вона загрозу вторгнення Росії до її країни, як то було в Україні після Майдану, Ціхановська відповіла, що “хоче вважати” такий сценарій неможливим.

“Я хочу вірити, що це неможливо. Перш за все, ця політична криза – це про нашу країну. Це наша внутрішня справа, це наша боротьба проти конкретної людини, тут не йде мова про якісь кордони. І наш протест є абсолютно мирним, тому немає потреби допомагати йому (Лукашенкові) якимись поліцейськими силами”, – зазначила Ціхановська.

Вона також висловила жаль з приводу зустрічі Владіміра Путіна з Лукашенком, яка відбулася у Сочі.

“Нам справді прикро, що Путін стає на бік диктатора, а не білоруського народу”, – зазначила вона.

Вона, також, припустила, що домовленості, досягнуті на цій зустрічі, у майбутньому можливо буде визнати недійсними, оскільки Лукашенко вже втратив легітимність.

“Лукашенко вже не є легітимним в очах білоруського народу. Тому будь-які угоди, які обговорювалися на цій зустрічі, у майбутьому можуть бути визнані недійсними новим президентом”, – заявила вона.

Відомо, що Путін обіцяв Лукашенку у Сочі кредит у розмірі 1,5 мільярда доларів. Хоча, ми знаємо, що, навіть Януковичу, він свого часу давав вдвічі більше.

Раніше Путін заявляв, що на прохання Лукашенка підготував “резерв” з російських силовиків, яких можна буде задіяти для придушення протестів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *