Арена

Українські бізнесмени хочуть розширеної співпраці з ЄС

Президент Зеленський під час відеоконференції з депутатами Європейського парламенту заявив, що нині курс України до Європейського Союзу є ще більш актуальним, ніж раніше.

Він подякував Євросоюзу за підтримку України і нагадав, що вже за тиждень очікується черговий Саміт “Україна – ЄС”. Президент висловив сподівання, що він буде успішним.

“Зважаючи на ті виклики, які є сьогодні, незмінний курс у Європу, Європейський Союз ще більш актуальний для України, ніж раніше. Сьогодні підтримка Євросоюзу для України дуже важлива”, – наголосив Зеленський.

Він поінформував про ініціативу України щодо створення міжнародного майданчика для координації та співпраці у питанні деокупації Криму, а також захисту прав кримчан.

“Крім економіки, грошей, для нас важлива геополітична підтримка. Окремі речі, на які ми хочемо звернути увагу, – це поява й наша пропозиція Кримської платформи. Майданчика, на якому ми хочемо обговорювати найважливіші гуманітарні питання, питання допомоги всім українцям – як кримським татарам, так і українцям, які потрапили за ґрати на території Криму, так і вже перебувають у Росії. Це повернення, звільнення цих громадян, а також деокупація Криму”, – наголосив Зеленський.

Також, за словами Зеленського, Україна прагне обговорення питання розширення доступу до внутрішнього ринку ЄС, досягнення домовленості щодо оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію, “промислового безвізу” тощо.

“Ми бачимо переорієнтування українського бізнесу до європейських країн. Це прекрасно, тому хочемо говорити про розширення. Ми хочемо мати можливість економічного зростання в нашій країні”, – наголосив президент, зауваживши, що зараз це особливо важливо, зважаючи на пандемію коронавірусу та війну.

“Нам дуже потрібна ваша підтримка, щоб економіка навіть зараз, у будь-яку кризу, працювала в Україні”, – додав Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *