Арена

Новий генпрокурор може з’явитись в Україні вже з нового року

Президент Зеленський згадав про ексгенпрокурора під час інтерв’ю британському журналісту, повідомивши, що його було звільнено відсутність кроків у притягненні до відповідальності корупціонерів.

“Я просто одразу сказав: хлопці, ми з вами ідемо змінювати країну, ми з вами рівні. Будь ласка, ви ніколи не були генеральним прокурором, я ніколи не був президентом. Але ви професіонал – ідіть. Але якщо через пів року ви не покажете результат, навіть якщо ви мої друзі, приятелі, міністри”, – заявив Зеленський.

На зауваження журналіста Стівена Сакура про те, що Рябошапка тільки-но взявся до роботи, а вже був звільнений, Зеленський відповів: “Немає часу”.

Сакур зауважив, що Зеленський говорив про те, що необхідний час для встановлення миру в Україні та викорінення корупції, проте людині, яка очолювала “антикорупційну хресну ходу”, дали лише шість місяців. “Чи це тому, що він хотів кинути виклик так званим великим шишкам, а ви не хочете, щоб олігархів притягали до відповідальності?” – запитав журналіст.

“Вони ніколи нікого не посадили. Вони могли не пересаджати всіх корупціонерів, які є, я розумію, пів року – дуже замало, але повинні бути кроки, бо ми повинні відповідати перед суспільством, ми пообіцяли, що будуть посадки. І якщо зараз діючий генпрокурор, якщо вона до кінця року не покаже свого результату, їй я надам таку саму відповідь”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *