Арена

Люди, які мали б служити закону, добре знаються на незаконних заробітках

Колишній прокурор Києва та адвокат Ради адвокатів Києва намагались “заробити” 80 тисяч доларів, проте ДБР завило їм у цій справі.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що зазначені особи, діючи за попередньою змовою, знаючи про відкрите у слідчому відділі одного із районних управлінь ГУ Національній поліції України в м. Києві кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю, будучи адвокатом та колишнім прокурором, вимагали у заявника грошові кошти у сумі 80 тис. доларів США для себе, слідчих Національної поліції України, працівників експертної установи, Служби безпеки України та Офісу Генерального прокурора, за вплив на ухвалення ними рішення за нібито “позитивне” проведення комплексної експертизи під час розслідування кримінального провадження та подальшого його закриття.

Зазначається, що 13 жовтня 2020 року, у ході проведення комплексу слідчих (розшукових) дій під час одержання першої частини коштів у сумі 20 000 доларів США один із фігурантів кримінального провадження – адвокат Ради адвокатів міста Києва був затриманий у порядку статті 208 КПК України.

Зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *