Арена

У Covid-19 зараз “свято” в Україні через бажання людей спілкуватись (ВІДЕО)

За добу 19 жовтня в Україні COVID-19 діагностували 5 469 особам, померли 113 хворих – це антирекорд, одужали 3 044 особи – це рекорд; було госпіталізовано 841 людину.

Вчені стверджують, що вірус легко передається, коли люди, скажімо спілкуються за столом. Було створено демонстраційну модель поширення коронавірусу Covid-19.

Вчені з Центру обчислювальних наук інституту RIKEN разом з фахівцями Університету Кобе за допомогою суперкомп’ютера Fugaku – одного з найбільш продуктивних в світі – змоделювали ситуацію, коли четверо людей сидять за столом і один з них є носієм коронавірусу.

Найбезпечнішим місцем, як припускають вчені, є місце по діагоналі від ймовірно зараженого: туди долітає не більше чверті аерозольних часток, що виділяються мовцем.

Комп’ютерне моделювання показало, що на поширення аерозольних частинок впливає вологість в приміщенні. При рівні вологості менше 30% дальність поширення частинок зростає вдвічі в порівнянні з вологістю 60%. Це пов’язано з тим, що при підвищеній вологості частки інтенсивніше злипаються і швидше осідають.

В результаті дослідження вчені дійшли висновку, що зволожувачі повітря в громадських місцях допомагають знизити ймовірність зараження Covid-19. На думку науковців, встановлення спеціальних захисних прозорих екранів на столиках кафе і ресторанів сприятиме максимально безпечному спілкуванню їх один з одним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *