Візії

Прем’єр-міністр, який не розуміє елементарних речей у політиці – це біда для країни

Більшість українців навіть не підозрюють про існування регламенту і протоколу офіційних міжнародних заходів і готові будь-де побачити зраду.
Таку думку висловив колишній народний депутат Борислав Береза, коментуючи фото чиновника Уруського поряд з Кадировим та вимогу прем’єр-міністра “пояснити це фото”.
“Не здивований тим, що наша публіка сприйняла прохід Уруського поряд з Кадировим, як чергову зраду. Хто ж подумав, що віце-прем’єра Уруського поставили згідно протоколу відкриття виставки туди, куди шейхи вирішили, а не куди він сам захоче”, – написав Береза.
В той же час він наголосив, що публіка публікою, а от прем’єр-міністр точно повинен розуміти подібні речі.

“Але коли прем’єр-міністр Шмигаль поводиться так, ніби він не поінформований бовдур, то це викликає моє щире здивування. Ще більший подив викликає у мене нарочито публічна реакція Шмигаля, який раптом вирішив пограти в патріота і у фейсбуці написав, що чекає від Уруського пояснень. Це точно прем’єр-міністр чи баран, який не в змозі зателефонувати Уруському і запитати що відбувається, а після погасити скандал? І тепер у мене немає однозначної відповіді на це питання.

Ця влада наповнює інформаційний простір шумом замість того, щоб займатися практичними діями. Тому відосікі, піар, галас і провал у всьому, що вимагає компетенції, досвіду, старанного і системного підходу. Це симулякр, а не влада. Але саме цей симулякр лише імітує дії. Тому і вакцинація у нас все ще не почалася. Тому що мішки тягати їм важко, а от ляпати язиками, брехати і обіцяти кінець епохи бідності вони можуть. І ось ці надуті щоки Шмигаля і публічні шмарклі, які він розмазав по фейсбуку, нічого крім сміху в мене не викликають. Просто днище якесь”, – написав Береза.

Вчора онлайн-газета ПолітАрена повідомляла, що топ-чиновник України поїхав на виставку IDEX-2021, і там на фото випадково опинився з Рамзаном Кадировим.

Прем’єр-міністр Шмигаль зажадав пояснень від віце-прем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського щодо фото поруч із підконтрольним Кремлю главою Чечні Рамзаном Кадировим. ”Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення”, – написав у Facebook Шмигаль.

Олег Уруський прокоментував ситуацію у Facebook, зазначивши, що він діяв згідно протоколу, а також, він не вважає “можливим “шарахатися” від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи так невпевнену поведінку та слабкість української сторони”.

Пізніше Кадиров прокоментував ситуацію з фото у властивій йому хамській манері.

“Що стосується Уруського, для нього має бути честю опинитись поряд з нами. Отож нехай роздрукує фото і повісить на почесному місці вдома і на роботі”, – написав Кадиров.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *