Арена

Керченський міст очікує сумна доля

Керченському мосту, який з’єднує материкову Росію з анексованим Кримським півостровом, загрожує сумна доля.

За словами кандидата геолого-мінералогічних наук, російського незалежного експерта Юрія Медовара, в районі моста знаходиться підводний грязьовий вулкан.

“Хлопці з Ростовського університету досліджували вплив мосту на стан води в Озівському морі. Водообмін через міст скоротився. І вони ж написали, що там є грязьовий вулкан, який вибухає приблизно раз на десять років”, – розповів він.

Він нагадав, що експерти раніше попереджали, що не можна проводити Олімпіаду в Сочі, проте її все ж провели.

“Ні, провели для однієї людини – вбили самшитові ліси, які бачили ще Олександра Македонського. Завели якогось жучка (мова, швидше за все, йде про метелика під назвою самшитова вогнівка, – ред.), й вони всі згнили, а відновити їх можна лише через 500 років”, – сказав Медовар.

Говорячи про міст через Керченську протоку, експерт розповів історію, коли під час будівництва на одній з ділянок бурилася трикілометрова свердловина. Тоді будівельники потрапили в грязьовий вулкан і, за його словами, величезну металеву опору, вагою в сотні тонн, просто викинуло на поверхню.

“Я всім кажу – Земля жива. Вона дихає, як і ми, у неї просто процеси инші: землетруси, вулкани, зрушення літосферних плит, зростання складчастих гірських областей. Але ніхто не хоче слухати”, – поскаржився Медовар.

Заступник директора Інституту геофізики Національної академії наук України Олександр Кендзьора заявив, що в районі побудованого мосту через Керченську протоку велика можливість землетрусу. У зв’язку з цим побудований окупантами міст знаходиться під загрозою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *