Арена

Прем’єр-міністр перерахував усі свої добрі справи за рік

Денис Шмигаль нагадав на засіданні уряду про те, що вже виповнився рік, як почав роботу його уряд.

“Рік тому ніхто в Україні і в цілому світі не міг спрогнозувати, що нас чекає. Ніхто не міг оцінити глибину кризи, яка очікувала нас попереду. Коронавірусна криза зачепила медичну систему, економічну всього світу.

Прем’єр представив “хронологію знакових і дуже важливих рішень, реформ, досягнень”.

Шмигаль заявив про погашення заборгованості шахтарям на 1,1 млрд грн.

“Карантин врятував країну від італійського сценарію і зберіг життя тисячам наших людей. Практично з нуля відбулася відбудова протиепідеміологічної системи, розбудовано систему лабораторій, впроваджено ефективні протоколи лікування.

Завдяки самовідданим лікарям смертність від Covid є однією з найнижчих у Європі, менше ніж 1,9%”, – продовжив прем’єр, сказав про доплати медикам, які борються з коронавірусом, до 300%.

Він заявив про “масштабну кампанію із соціальної підтримки населення, автоматичне перепризначення і збільшення розміру субсидій”.

“Було прийнято важливе політичне рішення, що всі відмовляємося від премій, а у бюджеті скорочуються видатки на чиновників”, – сказав голова уряду.

“Всеукраїнська школа-онлайн стала успішним прикладом дистанційної освіти. 10 тижнів роботи для 4 мільйонів дітей, велика вдячність вчителям”, – заявив Шмигаль.

За рік на порталі “Дія” з’явилися 50 електронних послуг – “єМалятко”, відкриття бізнесу-онлайн, допомога по безробіттю.

“У травні країна вийшла з локдауну і почався адаптивний карантин. Це дозволило більш ніж півроку не закривати країну на жорсткий карантин. У підсумку ВВП порівняно з іншими державами показав одну з найкращих динамік”, – заявив прем’єр.

За рік пенсія зросла майже на 500 грн.

Торік у червні НАТО визнало Україну партнером розширених можливостей. “Це надзвичайно важливий сигнал. Цього року почули від генерального секретаря НАТО, що двері Альянсу відкриті для України”, – сказав Шмигаль.

Був підписаний меморандум з МВФ. У межах програми Stand-by отримано $2,1 млрд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *