Арена

“Агрофюрер”, який нажив собі мільйони, дбаючи про народ, може отримати проблеми від РНБО

РНБО розгляне можливість введення санкцій стосовно білоруських топчиновників та бізнесменів, які своїми статками підтримують режим Лукашенка.

Про це у своєму Telegram повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

«Надійшла відповідь від голови Офісу Президента про те, що мій запит про введення санкційа, переданий до РНБО», – написав він.

Гончаренко уточнив, що «є такий Микола Воробей, проти якого введені санкції ЄС. Він є «гаманцем» Лукашенка, але разом з тим саме Микола Воробей володіє ПрикарпатЗахідтранс. Це компанія, якою користувався Медведчук і яка володіла сумнозвісною трубою Медведчука. Тобто, по суті, окрім того, що Воробей є «гаманцем» Лукашенка, він також і є «гаманцем» Медведчука. Крім цього, Медведчук та Козак тримають великі суми в банку Вороб’я».

Засідання РНБО повинно відбутись цього тижня.

Раніше ЗМІ анонсували вихід фільму-розслідування Telegram-каналу Nexta про майно Олександра Лукашенка під назвою «Лукашенко. Золоте дно». Фільм зібрав понад 1,15 млн переглядів.

«…з нами почали зв’язуватися люди, що мали близьке відношення до корупційних схем диктатора … Вони повідомили стільки інформації, що нам довелося кілька разів повністю переписати сценарій», – розповіли автори розслідування.

«Після прем’єри у палаці Лукашенка світло горіло аж до другої години ночі. Сусіди пишуть, що вже дуже давно такого не було. Судячи з усього, подільники погоджували єдину версію, як так вийшло, що «найнародніший президент» купається у розкоші, що не снилася найбагатшим людям світу. Дуже чекаємо. І попереджаємо: на кожну вашу заяву у нас вже є товста стопка фактів», – повідомляє Nexta.

В ефірі телеканалу «Дождь» Путіло розповів, що плануються інші фільми-розслідування про Лукашенка, зокрема, про торгівлю зброєю і про систему контрабанди.

Такі розслідування є частиною боротьби з білоруським “агрофюрером”, який захопив владу у країні та застосовує репресії проти власних громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *