Арена

Російські силовики здійснили масовий арешт місцевих депутатів у Москві

У Москві 13 березня відбувався форум незалежних депутатів “Муніципальна Росія” під час якого поліція затримала його учасників. Серед затриманих, за даними порталу “ОВД Инфо” — опозиційний політик і державний діяч, колишній соратник Бориса Нємцова Ілля Яшин, московський муніципальний депутат Юлія Галяміна, опозиціонер Володимир Кара-Мурза, координатор “Відкритої Росії” Андрій Пивоваров та інші.

Затриманих відвезли в різні відділення поліції, на більшість з них склали адмінпротоколи і всіх відпустили. Силовики пояснили затримання діяльністю небажаної організації, а потім МВС Москви заявило, що форум проходив з порушенням санітарно-епідеміологічних норм і з відсутністю масок.

Державний секретар США Ентоні Блінкен після цього інциденту, закликав владу Росії припинити переслідувати незалежних діячів. Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter.

“Російська влада затримала майже 200 муніципальних керівників і політиків, в тому числі політичних активістів Володимира Кара-Мурзу і Юлію Галяміну, з сумнівних причин. Ми закликаємо покласти край переслідуванню незалежних голосів”, – написав Блінкен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *