Арена

Козак однозначно заявив, що Росія не вестиме перемовин щодо Донбасу на умовах Києва – блоґер

Дмитро Козак чітко окреслив, що зараз відбувається на переговорах в ТКГ. За класикою жанру українська сторона затягувала процес переговорів, і сама зайшла в непролазний глухий кут.

Про це пише в своєму блозі Кирило Кіквідзе.

“Спочатку Єрмак з піною у рота розповідав про наявний мирний план по Донбасу, зараз виявляється, що жодна сторона переговорів цей план в очі не бачила, – стверджує блоґер. – Те, про що так довго торочили Зеленський зі своїми посіпаками, за словами російського представника, виявилося міфом. Але відсутність реального проґресу у вреґулюванні конфлікту не заміниш ніякими термінами.

Козак пояснив, що те, що Зеленський видає за “мирний план” було всього лише “черговою спробою представників Німеччини та Франції узгодити “компромісний проєкт” рекомендацій “нормандського формату” для Контактної групи з метою підготовки там “дорожньої карти” із всеосяжного політичного вреґулювання конфлікту відповідно до Мінської угоди”. Відчуваєте різницю? Мало того, Козак уточнює, що “представлений проєкт є надмірно “компромісним” у тому сенсі, що його обтічні положення викличуть нові нерозв’язні суперечності в Контактній групі”.

І тут вузол на українському Донбасі буде зав’язуватися все тугіше. І поки всі дії “зеленої” влади свідчитимуть тільки про їхній намір заморозити конфлікт, проґресу в переговорному процесі не буде.

Ще логічно, представник РФ висловив здивування тим, що Україна виступає за вельми дивний принцип конфіденційности “нормандських” переговорів.

Багато чому ще здивувався Козак. Але зрозуміло одне. З таким підходом від команди Зеленського-Єрмака миру на Донбасі не буде. І Козак дав це зрозуміти чітко і недвозначно”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *