Арена

Пасажири громадського транспорту докладають багато зусиль задля припинення його роботи

У водіїв маршруток зараз надто напружені стосунки з поліцією та пасажирами. Вимальовується чітка перспектива того, що транспорт взагалі припинить їздити.

“Нині в Києві проводять масові рейди для виявлення в маршрутках стоячих пасажирів. Водії намагаються не брати пасажирів більше, ніж належить. Через це виникають постійні конфлікти. Люди з зупинок навіть кидають каміння в автобуси за те, що ті не зупинилися, – всі хочуть доїхати на роботу. На кінцевих зупинках пасажири лізуть у бійку з водіями і кричать, що самі будуть розбиратися з поліцією. Тобто ситуація дуже складна і напружена”, – розповів “Сьогодні” Ігор Мойсеєнко, голова Асоціації перевізників Києва та Київської області.

За його словами, поліція проводить рейди і фактично блокує роботу маршруток Києва. Якщо ще вранці водій якось може умовляти людей не набиватися в салон, то ввечері, коли на зупинці збирається захмелілий натовп, вони його просто готові розірвати за відмову пустити всередину.

Відомо, що громадський транспорт можливо заповнити лише 50% від загальної наповнюваності і через це, в столиці, 24 березня, утворилися величезні черги на зупинках. Як повідомили у Telegram-каналі “Київ Оперативний”, люди обурюються, оскільки не можуть дістатися до місця призначення. Вони почали блокувати рух автобусів і тролейбусів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *